Sosyal Medya

Borsa

Galata Menkul Değerler:  Borsa’da pozitif açılış bekliyoruz

TCMB’nin 6 aya kadar olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına uygulanan Zorunlu Karşılıkları %15’den %25’e yükseltmesi ve Avrupa Parlamentosu’nun açıkladığı…

Galata Menkul Değerler:  Borsa’da pozitif açılış bekliyoruz

TCMB’nin 6 aya kadar olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına uygulanan Zorunlu Karşılıkları %15’den %25’e yükseltmesi ve Avrupa Parlamentosu’nun açıkladığı Türkiye raporunun yankıları ile başladığımız dünkü işlem gününde, Borsa İstanbul’da yüksek oynaklık oluştu. Güne kısmen pozitif başlayan BİST100 endeksi, sonrasında oluşan satış baskısı ile 7797 seviyesine kadar gerilerken; kapanışa doğru gelen alımlarla ise 8118 seviyesinden pozitif kapanış gördük.

Endeksin toplam işlem hacmi; 143,4 Milyar TL civarında gerçekleşti. BİST’e sektörel olarak baktığımızda, en çok yükselenler; ‘Madencilik’, ‘Metal Eşya’ ve ‘Ulaştırma’ olurken, en çok düşenler ise; ‘Turizm’, ‘Taş, Toprak’ ve ‘Spor’ oldu. Endekse en yüksek pozitif etki; THYAO, TUPRS ve FROTO’dan geldi.

Bu sabah itibariyle, Asya tarafında; Çin’den gelen Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar gibi ekonomik verilerin büyük oranda beklentilerin üzerinde geldiği görülürken, Çin Merkez Bankası da Ocak ayından bu yana ilk kez 14 günlük ters repo faizini düşürdü. Bu gelişmeler bölgedeki piyasalara moral verirken, buna karşın, yine Çin’de devlet ile ilişkili gayrimenkul geliştirme şirketi Sino-Ocean Group Holding’in likidite sıkışıklığını gerekçe göstererek tüm offshore borçlarının ödemelerini askıya alması ise Çin ve Hong Kong borsalarındaki pozitifliği sınırlıyor.

Küresel tarafta, günün devamında; Avrupa’da ECB yetkililerinden gelecek açıklamalar ve Eurogroup toplantısı kritik olacak. ABD’de de, açıklanacak olan; İthalat-İhracat fiyat endeksleri, New York Empire State İmalat Endeksi ve Michigan Üniversitesi anketinin sonuçları ile de oynaklıklar oluşabilir.

 

İç tarafta ise; TCMB Piyasa Katılımcıları Anketinin Sonuçları ve Bütçe Dengesi rakamları takibimizde olacak.

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde şu sıralar pozitif seyir hâkim.

Borsa İstanbul’un da, yeni güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

 

Teknik Analiz

 

Dünkü işlem gününe kısmen pozitif başlayan BİST100 endeksi, sonrasında oluşan satış baskısı ile 7797 seviyesine kadar gerilerken; kapanışa doğru gelen alımlarla ise 8118 seviyesinden günü noktaladı. Pozitif kapanış sonrasında, yeni güne de alıcılı başlanması halinde; 8236 ve8298 direnç seviyelerini ilk etapta takipte olacağız. Olası geri çekilmelerde ise; 7964 ve 7870 destek seviyeleri izlemeye alınabilir. Endeksin yeniden kanal içerisine, dolayısıyla pozitif bölgeye girmesi için 8298 üzerinde kapanışa ihtiyaç olacak. 7870 altında kalıcılık ise; teknik olarak negatif.

Dirençler: 8236/8298

Destekler: 7964/7870

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler