Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul çarşamba açılsın ama düşmesin: Varlık Fonu kamu bankalarından borç alacak, hisse senedi piyasasını destekleyecek…

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip yetkililere göre, 6 Şubat depremlerinden kaynaklanan piyasa yansımalarını kontrol altına almak için…

Borsa İstanbul çarşamba açılsın ama düşmesin: Varlık Fonu kamu bankalarından borç alacak, hisse senedi piyasasını destekleyecek…

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip yetkililere göre, 6 Şubat depremlerinden kaynaklanan piyasa yansımalarını kontrol altına almak için kurulan yeni bir iç mekanizma ile hisse senetlerini destekleyecek.

Plana göre, bir fiyat istikrarı fonu kurularak kamu bankalarından sermaye alacak ve oynaklık zamanlarında hisse senedi satın almak için nakit parayı kullanacak. Açıklamayı yapan yetkililer kararın kamuya açıklanmadığı için isimlerinin paylaşılmasını istemedi.

Türk makamları, çarşamba günü borsanın yeniden açılmasını hedefliyor. Öncesinde de hisse senetlerine destek sağlamak için önlemler almaya çalışıyor.

Borsa İstanbul’un çarşamba günü açılması planlanıyor

Türkiye, konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir yetkiliye göre, Çarşamba günü Borsa İstanbul’da işlemlere yeniden başlamayı planlıyor.

Yetkililer, hisse geri alımlarında vergi muafiyetleri de dahil olmak üzere, işlemler devam ederken Türk hisse senetlerini fiyatlarını yükseltecek bir dizi önlem aldıklarını söylüyor. Karar kamuya açıklanmadığı için isimlerinin paylaşılmasını istemiyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pazartesi günü TCMB, SPK, BDDK ve kamu bankalarının başkanları ile önlemlerin tartışıldığı bir toplantıya öncülük etti.

Yetkililer, pazartesi günkü toplantı öncesinde Borsa İstanbul’da işlemlerin durdurulmasının uzatılmasını tartıyorlardı. Salı sabahı itibariyle, plan bir uzatma yerine Borsa’da işlemlerin açıklandığı gibi 15 Şubat’ta başlaması yönünde.

Borsa, geçtiğimiz çarşamba günü ticareti işlemleri askıya aldı ve 8 Şubat’taki işlemleri iptal etti. Bu yıl dünyanın en kötü performans gösteren hisse senedi piyasası olan gösterge Borsa İstanbul 100 Endeksi, geçen hafta açık kaldığı iki gün boyunca piyasa değerinden on milyarlarca doları sildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler