Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Şahin Piyasalar Karşısında FED Güvercin Kaldı…’

Fed’in 26 Ocak’ta gerçekleşen toplantı tutanakları piyasaların beklentisine göre güvercin gerçekleşti. Tutanaklar sonrasında Fed’in Mart ayından 50 baz puanlık artış yapma ihtimali %50 altı olarak fiyatlanmaya başladı...

Gece Bülteni: ‘Şahin Piyasalar Karşısında FED Güvercin Kaldı…’

Fed’in 26 Ocak’ta gerçekleşen toplantı tutanakları piyasaların beklentisine göre güvercin gerçekleşti. Tutanaklar sonrasında Fed’in Mart ayından 50 baz puanlık artış yapma ihtimali %50 altı olarak fiyatlanmaya başladı. Tutanaklarda Mart ayında başlamak üzere hızlandırılmış bir faiz artırımı tartışıldığı, faiz artırımlarının 2015’e göre daha hızlı bir şekilde artırılmasının muhtemel olduğu metinde yer aldı.

Piyasalar Fed’in yıl içerisinde her toplantıda bir faiz artırımı bekliyordu. Fakat faiz artırımı kararının toplantıdan toplantıya ve veriler doğrultusunda belirlenmesi kararlaştırıldığı görüldü. Fed’in bilanço daraltımı konusunda spesifik bir karar almadılar. Fed Başkanı Powell bilanço daraltımı için en az iki toplantıya ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

Dolar/TL’de dikkat çekmeye başlayan zayıflama

Döviz sepeti, Türk lirasına karşı son 3 gündür genişleyen işlem aralıkları ile yükseliyor. 13 Ocak’tan bu yana Dolar/TL’de 13.67 direncinden gelen satışlar etkili olurken, bu hafta içerisinde bu dirençten gelen satışlar sınırlı kaldı. TL’nin kendi iç dinamikleri içerisinde yaşadığı güçlenmenin zayıflaması, yurt içi yerleşiklerin Tl’ye geçişlerinin azalması ya da son dönemde iç talebi artıracak ekonomik adımlardan kaynaklanıyor olabilir. Yurt içi dinamiklerin zayıflarken, yurt dışı kırılganlıkların artması kurun 13.67 direncini kırıp 14’e doğru yükselmesine neden olabilir.

Yıl içi zirveler için para girişi şart

Yurt dışı belirsizlikler, 2000 seviyesinin altından gelen dip alımlarının yine sınırlı kalmasına neden oldu. Dünkü sınırlı yükselişte işlem hacmi 4 Şubat’tan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. 2055 direnci, son bir haftada 3’ü dün olmak üzere 4 kere test edilmiş ve kırılamamış oldu. Dirençlerin kuvvetlenmesi, işlem hacminin yükselişte zayıflaması kısa vadede yeniden desteklerin test edileceğine işaret etmektedir. Kısa vadede 2014 ve 2009 geri çekilmede destek olabilir, direnç seviyesi olarak 2055 takip edilebilir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Dün 2300 direnci bir kere daha zorlandı ve geçilemedi. Kapanışın bu kez 2284’ün altında gerçekleşmesi, bugün desteklerin test edileceğini işaret ediyor. MACD alım bölgesinde yükselirken, RSI alım bölgesinde olması pozitif görünümü işaret ediyor. 2300 direncinden desteklere geri çekilmeyi de güçlenmenin bir parçası olarak yorumluyoruz. Bugün 2225-2284 bandında yatay bir hareket bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2255 ve 2225, direnç seviyelerimiz 2284 ve 2300’dür.

Şubat vadeli Dolar/TL

Düşen kanal direncinden gelen satışlar etkili olmasıyla 13.675 yatay desteğinden kapanış gerçekleşti. 13.675 ile 13.79 arasında sıkışma, ilerleyen günler bir kırılmayı beraberinde getirecektir. Bu sıkışmanın sonu; trend içi gerilemenin devamını ya da bir trend değişimi şeklinde olacaktır. Destek seviyelerimiz 13.67 ve 13.52, direnç seviyelerimiz 13.79 ve 14.00’dür.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

  • Allianz Trade: Ticaret savaşında belirsizliği yönetmek!

    Allianz Trade’in ”Fırtınadaki Süvariler” başlığı ile yayınladığı bu yılın ilk çeyrek Ekonomik Görünüm Raporu’nun odağında Donald Trump’ın gümrük vergileri ve ticaret savaşı var...

  • ABD-Çin ticaret savaşı nereye gidiyor?

    ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı kritik bir eşiğe ulaştı ve küresel ticareti ciddi şekilde tehdit ediyor...

  • Gram altını e-siparişten kartla aldık!

    Altın ons fiyatının rekorlar kırması talebi canlandırdı. Fiziki altın yatırımcısı e-ticaret yoluyla da altın almaya başladı. Piyasa ile en az yüzde 10 fiyat farkı olmasına rağmen, doğrudan eve teslim, kredi kartı ile alım kolaylığı ve ‘değeri artacak’ beklentisi online altına yönelimi artırdı...

  • Gedik Yatırım’dan ilk çeyrek finansal sonuç tahminleri…

    Sanayi şirketlerinde daralan talebin ve geçen seneki yüksek bazdan normalleşen marjların etkilerinin devam etmesini beklemekteyiz...

  • Altın Sertifikası, Fiziki Altına Kıyasla Primli İşlem Görüyor…

    Kasım 2022’de ihraç edilen Altın Sertifikası (ALTIN.S1), son dönemde yatırımcı talebindeki artış nedeniyle fiziki altına göre daha fazla değer kazandı...

  • Bitcoin’de hayat işaretleri, $100 bini aşabilir mi?

    Bitcoin, Nisan 2025'te 90.000 dolar seviyesini aşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Bu yükseliş, hisse senedi piyasalarındaki dalgalanmalar ve doların değer kaybı gibi makroekonomik faktörlerle destekleniyor. Ayrıca, spot Bitcoin ETF'lerine olan kurumsal talebin artması, fiyatların yukarı yönlü hareketini güçlendiriyor. Ama, rallinin önünde güçlü teknik dirençler var. ​

  • Dİ-EN araştırma gençlere sordu:  Hangi partiye oy vereceksiniz?

    19 Mart Protestoları Sonrası Gençleri Eğilimi’ başlıklı seçim araştırmasının sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 41.6’lık büyük çoğunluğu CHP’ye oy vereceğini söyledi. İkinci sırada ise yüzde 17.9’luk oranla AKP yer aldı. Area anketinde ise CHP’ye fark atarken, sıradaki cıumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş’ın da Erdoğan’a fark attığı görüldü.  

  • DİKKAT:  Altında balon fazla şişti, patlayabilir

    Altın fiyatları 2025 yılında rekor seviyelere ulaşarak ons başına 3.500 doların üzerine çıktı. Bu hızlı yükseliş, yatırımcılar ve uzmanlar arasında bir finansal balon oluştuğu yönündeki endişeleri artırdı. Altının geleneksel güvenli liman algısı, bu yükselişi destekleyen temel etkenlerden biri olurken, jeopolitik riskler ve ticaret savaşları gibi küresel gelişmeler bu trendi hızlandırdı. Ancak, altın fiyatları temel nedenlerden dolayı yükselmiyor.  Bir balon oluşuyor.  Balonlar da bir noktada hep patlar. 

  • IMF Nisan tahminleri:  Ticaret Savaşları global büyümeyi frenleyecek, enflasyona fazla etki yok

    IMF'nin son raporuna göre, dünya ekonomisi son 80 yılın en büyük dönüşüm süreçlerinden birine girdi. ABD’nin art arda gelen gümrük tarifesi açıklamaları, küresel ticaretin işleyişini ciddi şekilde etkilerken, bu gelişmeler büyüme beklentilerini düşürüyor ve finansal piyasaları sarsıyor. Öte yanda, enflasyon tahmini çok az değişti

  • ALTINS1 ile gram altın makasında tehlikeli tırmanış! “Yüzde 17 fark alarm zilidir”

    Borsa İstanbul’da işlem gören Darphane Altın Sertifikası (ALTINS1) ile piyasa fiyatları arasındaki fark rekor seviyeye ulaştı. Özellikle uzun vadeli yatırımcılar için ciddi uyarılarda peş peşe geldi. ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz,"Fiziki altın daha güvenli bir liman olabilir" uyarısında bulundu.

  • Kuaför, cafe ve market sahipleri dikkat! Çaldığınız müzikle hapse girebilirsiniz

    Kuaför, kafe ve market gibi işletmeler artık mekanlarında çaldıkları müzik için yıllık metrekare başına 6 bin TL telif ücreti ödemek zorunda kalacak. MESAM tarafından gönderilen ihtarnamelerde, ödemeyen işletmeler için lisans bedelinin üç katı tazminat, banka hesaplarına haciz ve 1 ila 5 yıl arası hapis cezası gündemde.

  • Borsa yatırımcısı dikkat! Takas tarihlerine bayram ayarı

    Borsada takas tarihlerine bayram ayarı geldi. 23 Nisan tatiline dikkat. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı takas takvimini değiştirdi.

  • Kredi kartınız bir sabah kullanılamaz hale gelmesin! Bankalar tek tek mesaj gönderdi

    Nakit avans yoluyla döviz altın kripto alanlar dikkat. Bankalar harekete geçti. Limitiniz askıya alınabilir. Kredi kartınızla döviz, altın, kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limiti aşımı gibi işlemler nedeniyle kartınız geçici olarak kullanıma kapatılabilir.

Benzer Haberler