Borsa
Bitay: Bitcoin, 2. haftasında da 17.000$ ve 15.500$ arasında yatay hareketlilik gösterdi…
Bitcoin, 2. haftasında da 17000$ ve 15500$ seviyeleri arasında yatay hareketlilik göstermeye devam etti...
Geçtiğimiz haftalara göre daha sakin bir hafta geçiren piyasalarda Şükran Günü rehaveti hakim. Bitay Araştırma Departmanı analisti Alper Samet Yorak, tatil rehavetine kapılan piyasaları değerlendirdi.
Haberler
– Rusya, Ulusal Kripto Para Borsası kurmak için çalışmalara başladığını duyurdu.
– Avrupa Parlamentosu’nda şirketlerin ve kamu faaliyetlerinin çalışmalarının dijitalleştirmesine yardımcı olacak “Blockchain altyapı planı” kabul edildi.
– Binance CEO’su CZ, kripto endüstrisini kurtarma fonuna 1 milyar dolar daha kaynak ayırdığını açıkladı. Fonun toplam büyüklüğü 2 milyar dolara çıktı.
– Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu, Bitcoin ve Ethereum gibi herhangi bir ihraççısı bulunmayan varlıkların menkul kıymet olmadığını söyledi.
– Shiba ekibi, Travala ile ortaklık kurduklarını duyurdu. SHIB token artık Travala üzerinden yapılan rezervasyonlarda ödeme aracı olarak kullanılabilecek.
Piyasa Notları
Dün Amerika’da piyasalar Şükran Günü sebebiyle kapalıydı. Bugün de endeksler yarım gün açık olacak ve piyasaların tatil moduna girdiğini söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük ekonomisinin tatilde olması global piyasaların da tatil havasına girmesine yol açıyor. Finansal varlıklar düşük likidite ve dar bantta işlem görüyorlar. Yine de piyasalarda FED’in yavaşlayacağı beklentisi hala çatı görüş konumunda ve iyimserlik olarak satın alınmaya devam ediyor.
Ancak Çin’de Covid’in zirve yapması hali hazırda kırılgan olan piyasaların moralini bozabilir. Yurt içinde ise TÇMB politika faizini %10,5 den %9’a çekerek iki yıl sonraya tek haneye indirdi.
Kripto para piyasaları da dün kapalı olan piyasalardan dolayı işlem hacminin düşük olduğu bir günü geride bıraktı. Yeni günde Bitcoin 16.400$ seviyelerinden işlem görürken, Ethereum 1200$ seviyesinin altında 1180$ seviyelerinde fiyatlanıyor.
25 KASIM BITCOIN TEKNİK ANALİZ
Bitcoin, 2. haftasında da 17000$ ve 15500$ seviyeleri arasında yatay hareketlilik göstermeye devam ediyor. FOMC tutanaklarından sonra 16700$ seviyelerine kadar yükseliş görülse de gün içerisinde 16400$ seviyelerinde fiyatlanıyor.
Son altı yılın en agresif madenci satışlarının olduğu Bitcoin için piyasaya yeni para girişi olmaması ve madencilerin satış baskısı yaratması nedeniyle yükseliş hareketliliği gösteremiyor. Makroekonomik anlamda piyasalar rahat olsa da Bitcoin’e yansımamış gözüküyor.
Bitcoin risk hala devam ederken, olumlu haber akışları gelmesi halinde yukarı yönlü hareketle 17000$ seviyeleri tekrar test edilebilir. Eğer bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar görülürse bir sonraki direnç seviyeleri 17940$ ardından 19000$ seviyeleri karşılanabilir. Olumsuz bir haber akışı olursa, ilk destek seviyesi 16300$ ve daha önce test edilen 15500$ tekrar test edilebilir. Bu seviyelerde tutunamaz ise 14130$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.
25 KASIM DOGE TEKNİK ANALİZ
Ekim ayının sonunda yaşadığı yükselişi FTX krizi ile geri veren ve majör düşen trendin tekrar altına düşen Dogecoin, 0,07$ yatay desteğinden tepki alarak 0,08$ bölgesine tekrar yükseldi. Ancak majör düşen trendin tekrar üstüne çıkmakta şu aşamada zorlanan Dogecoin için bu bölgenin üzerine çıkılması önem arz ediyor. Olumlu senaryoda 0,09$ bölgesine yükseliş görülebilir. Aksi halde tekrar 0,072$ seviyeleri tekrar destek konumunda bulunuyor.
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bitay Araştırma