Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

‘‘Biden’ın Takviminde Erdoğan’la Görüşme Yok’’

ABD Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bugün NATO acil zirvesi için Brüksel’e giden Başkan Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin…

‘‘Biden’ın Takviminde Erdoğan’la Görüşme Yok’’

ABD Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bugün NATO acil zirvesi için Brüksel’e giden Başkan Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin şu an için planlanmadığını ancak iki liderin hala görüşme olasılığının gündemde olduğunu belirtti.

Sullivan, ABD başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere verdiği brifingde, Biden’ın Avrupa temasları ve Rusya’ya karşı planlanan önlemler konusunda açıklamalarda bulundu.

Sullivan, zirve sırasında Biden ve Erdoğan arasında bir görüşme olup olmayacağı konusunda, “Başkan Biden’ın takviminde Türkiye Cumhurbaşkanı’yla görüşme şu anda yok ama yine de görüşebilirler” dedi.

ABD’nin yarın bir dizi siyasi şahıs ve oligarka daha uygulanacak yeni yaptırımlardan oluşan bir paketi açıklayacağını kaydeden Sullivan, ayrıca G-7 liderlerinin perşembe günü yaptırımların uygulanması konusunda koordinasyon içinde olma kararı alacaklarını ve ortak bir bildiri yayınlayacaklarını söyledi.

VoA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler