Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de işsizlik başvuruları yükseldi ancak birkaç eyalette yoğunlaştı

ABD devlet işsizlik sigortası başvuruları ocak ortasından bu yana ilk kez beklenmedik bir şekilde yükseldi. Artışların çoğunlukla Güney ve Orta…

ABD’de işsizlik başvuruları yükseldi ancak birkaç eyalette yoğunlaştı

ABD devlet işsizlik sigortası başvuruları ocak ortasından bu yana ilk kez beklenmedik bir şekilde yükseldi. Artışların çoğunlukla Güney ve Orta Batı’daki birkaç eyalette yoğunlaştığı izlenirken, diğerlerinin çoğunda geriledi.

Çalışma Bakanlığı’nın perşembe günkü verilerine göre, 12 Şubat’ta sona eren haftada ilk işsizlik talepleri 23 bin artarak 248 bine ulaştı. Bu veri, gelecek ayın başlarında yayınlanacak şubat ayı iş raporu için referans haftasını yansıttığı için özellikle titizlikle inceleniyor.

Medyan tahmin, 218.000 başvuru olacağı yönündeydi.

İşgücü piyasası omicron varyantından toparlanırken, açıklanan verideki artış muhtemelen üç haftalık düşüşlerden sonra geçici bir düşüş. İşsizlik başvurularındaki artışa rağmen, Covid-19 enfeksiyonlarının hafiflemesi ve kısıtlamaların gevşetilmesi Amerikalıları işe gitmeye teşvik edecek ve işverenler faaliyet yeniden alevlendikçe işçilerini elde tutmak için daha çok çaba harcayacaklar.

Devlet yardımı için devam eden talepler, 5 Şubat’ta sona eren haftada 1,59 milyona düştü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler