Reel Sektör
“Wanda Grubu Türkiye’de yeni oteller açabilir”
“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Sanya Conrad Hilton Double Tree Otellerinin Müdürü Fuat Köroğlu, Wanda Grubu’nun Türkiye’de yeni…
“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Sanya Conrad Hilton Double Tree Otellerinin Müdürü Fuat Köroğlu, Wanda Grubu’nun Türkiye’de yeni otel arayışında olduğunu belirterek “Kapadokya’da Çinli bir markanın otel açması fena mı olur?” dedi.
Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programına katılan, Wanda Group bünyesindeki Sanya Conrad Hilton ve Double Tree Otellerinin Müdürü Fuat Köroğlu, Çinli grubun Türkiye’de yeni otel yatırımlarına açık olduğunu söyledi. Çinli turistin Kapadokya’ya ilgisine vurgu yapan Köroğlu “Burada Çinli bir markanın otel açması fena mı olur? Bence bu durumu ya bizim grup ya da başka Çinli yatırımcılar değerlendirmek isteyeceklerdir. Çünkü Çinli turist tanıdığı, bildiği deneyimlediği markaları tercih eder” dedi.
Wanda Grubunun devasa kompleks binalar inşa edip, geliştirdiği arazilerle şehirleri canlandırdığını, ayrıca sinema ve eğlence alanında da yatırımları olduğunu belirten Köroğlu, şirketle ilgili şu bilgileri verdi: “Wanda, 1996 yılında lüks otelcilik işine de girdi. Günümüzde şirket bünyesinde yedi otel markası bulunuyor. Bu markalardan Vista’nın yurtdışındaki ilk otelini de İstanbul’da hizmete açtılar. Kısa süre önce İstanbul’daydım mal sahibi Mar Yapı yönetimiyle görüştüm bu ortaklıktan gayet memnunlar. Hatta önümüzdeki yıl Vista İstanbul’un içine son derece iddialı Zen adıyla bir Çin lokantası da açmayı da planlıyorlar. Wanda yönetimi Türkiye’de yeni oteller açma işine sıcak bakıyor.”
Çin’de çok güçlü bir iç turizm hareketi olduğuna dikkat çeken Köroğlu konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bayramlarda bir Çinli ortalama 2-3 seyahat gerçekleştiriyor. Bu da 2 milyarı aşkın bir seyahat ekonomisi yaratıyor. Müdürlük yaptığım Sanya, Çin’in en turistik mekanlarından biri. Burası 12 ay Çinli turistlerle dolu. Çin’in diğer turistik merkezlerinde de durum farklı değil. Türkiye’ye baktığımızda, iç turizmin üç aylık bir döneme sıkıştığını görüyoruz. Oysa Çin yönetimi tatili yılın bütününe yayıp, okul tatillerini de buna göre ayarlıyor. Türkiye’de de benzer ayarlamaların yapılması gerekiyor. Ayrıca yerli turistin önüne deniz-kum-güneş üçlemesinin dışında turizmin diğer çeşitlerini koyup farklı seçenekler sunmakta da yarar var. Fiyatların da yerli-yabancı olmadan aynı verilmesi halinde Türkiye’de de iç turizmin gelişeceğine inanıyorum.”
Turizmde 32 yıllık bir deneyime sahip olan Köroğlu, kariyerini turizmde yapmak isteyen yarının otelcilerine şu önerileri yaptı: “Turizm sevilmeden yapılacak bir iş değildir. Gençler otelci olduklarında çok büyük para kazanamayabilir. Ancak dünyayı gezip, birçok insanı tanıyıp son derece geniş bir kültüre sahip olacaklarını akıllarından çıkarmasınlar. Turizm eğitimi konusunda da anlayış değişikliğine gitmekte yarar var. Bu noktada Almanya örneğinde olduğu gibi, meslek liselerini yaygınlaştırmalıyız. İş turizm fakültesi açmakla bitmiyor ki. Üniversitelerde okuyan gençlerimizin büyük bir kısmı mesleği öğrenemiyor, mezun olunca da iş bulmakta zorlanıyor. Turizm meslek liselerinde öğrenilir. Ailelerin de ‘bizim çocuk bir yeri kazanamadı, bari turizm okusun’ anlayışını terk etmesi gerekiyor. Turizm ciddiyetle yapılması gereken bir iştir.”
BMD: Otomotiv pazarı Ekim ayında yıllık %40 daralırken yılbaşından bu yana %5 büyüdü…
Faiz indirimi yeterli olmadı; kur artışı maliyetleri artırdı, ev fiyatları yüzde 20 yükseldi
sahibinden.com: ‘Satılan araç sayısı artmaya devam ediyor…’