Sosyal Medya

Genel

YönEylem: Cumhur İttifakı’nın oyunda önemli düşüş

Yöneylem’in seçim araştırmasına göre Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı %39,7, Millet İttifakı’nın toplam oy oranı ise %41,8 olarak belirlendi. AK…

YönEylem: Cumhur İttifakı’nın oyunda önemli düşüş

Yöneylem’in seçim araştırmasına göre Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı %39,7, Millet İttifakı’nın toplam oy oranı ise %41,8 olarak belirlendi. AK Parti Temmuz ayı anketine göre yaklaşık 3 puanlık kayıp yaşadı ve oy oranı %31,5’e geriledi.

Uluslararası yayımlanan tüm anketleri bünyesinde toplayarak takipçilerine duyuran Europe Elects, Yöneylem Araştırma’nın Ağustos ayında yaptığı son anket sonuçlarını paylaştı. Ankette Millet İttifakı’nın oy oranının Cumhur İttifakı’nın oy oranını geçtiği görüldü. Anket sonuçlarına göre AK Parti %31,5, MHP ise %8,2 oy alıyor. Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı da böylece %39,7’de kalıyor. Yöneylem Temmuz anketine göre MHP’de 2 puana yakın bir yükseliş dikkat çekiyor.

CHP oylarında da Ağustos’ta bir puana yakın düşüş izlense de Millet İttifakı’nın genel oy oranlarında yükselme gözleniyor. Buna göre CHP %27,1, İYİ Parti ise %14,7 oranında görünürken Millet İttifakı’nın toplam oy oranı da %41,8 olarak açıklandı.

Yapılan araştırma sonucuna göre partilerin oy oranları şöyle:

AK Parti: %31,5

CHP: %27,1

İYİ Parti: %14,7

HDP: %10,3

MHP: %8,2

DEVA: %1,7

SP: %1,1

Gelecek Partisi: %0,6

TİP: %0,6

Memleket Partisi: %0,6.

Ankete göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener veya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıktığı senaryoda, Erdoğan 4 rakibine de kaybediyor.

Politik Yol

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler