Sosyal Medya

Genel

Metropoll Araştırma: Halkın yüzde 59’u Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünüyor

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sancar, Haziran ayında yaptıkları Türkiye’nin nabzı araştırmasından bir bölüm yayınladı. Araştırmada ‘Genel olarak düşündüğünüzde Türkiye iyiye…

Metropoll Araştırma: Halkın yüzde 59’u Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünüyor

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sancar, Haziran ayında yaptıkları Türkiye’nin nabzı araştırmasından bir bölüm yayınladı. Araştırmada ‘Genel olarak düşündüğünüzde Türkiye iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor?’ sorusu soruldu.

Ankete katılanların %59’u Türkiye’nin kötüye gittiğini düşündüğünü söylerken iyiye gittiğini düşünenlerin oranı %27,4’te kaldı. ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı %2,5, ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı %10,7 oldu.

Araştırmanın partilere göre dağılımına bakıldığında ise Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’lilerin de karamsar olduğu gözlendi. MHP’lilerin %30,9’u Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünürken %50,6’sı ‘Kötüye gidiyor’ dedi. %11 ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ derken, %7,4 ‘Fikrim/cevap yok’ seçeneğini işaretledi.

AK Parti’de Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı %57,6 oldu. Kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde %28 ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı %12,7 olarak ölçüldü.

CHP’de Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünenlerin oranı %88,4 olarak hesaplandı. Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünen CHP’lilerin oranı %6,8.

İYİ Parti tepki oyları ile iktidardan kopanlar sayesinde yükselirken…

Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünen partiler arasında en yüksek oran İYİ Parti’de çıktı. %94 Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünüyor. İyiye gittiğini düşünenlerin oranı %2,6. ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ diyenler ise %3,3.

HDP’lilerin %81,8’i ‘Türkiye kötüye gidiyor’ seçeneğini işaretledi. Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı %2,4. %14,1 “Türkiye ne iyiye ne kötüye gidiyor” seçeneğini işaretledi.

Saadet Partisi’nin %57,9’u Türkiye’nin kötüye gittiği görüşünde. %15,8’i Türkiye’nin iyiye gittiğine inanıyor. %26,3 ise ‘Türkiye ne iyiye ne kötüye gidiyor” diyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler