Sosyal Medya

Ekonomi

Cumurbaşkanı Erdoğan PPK toplantısı öncesinde TV’de: Faiz indirimi baskısı artacak mı?

Piyasaların gözü 12 Ağustos’ta gerçekleşecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından gelecek faiz kararında. Cumhurbaşkanı Erdoğan,…

Cumurbaşkanı Erdoğan PPK toplantısı öncesinde TV’de: Faiz indirimi baskısı artacak mı?

Piyasaların gözü 12 Ağustos’ta gerçekleşecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından gelecek faiz kararında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam 21:00’de dış siyasetteki mücadele alanlarından, iç politikadaki sıcak tartışmalara ve gündeme dair bütün gelişmeleri Kanal D-CNN Türk ortak yayınında değerlendirecek. Bu açıklamalar, tam da TCMB faiz kararının bir gün öncesinde gerçekleşecek olması nedeniyle önemli bir sinyal gelebilir beklentisine sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında faiz/enflasyon bağlantısını yeniden gündeme getirerek, bu kez kesin tarih verecek kadar iddialı konuşmuştu. Erdoğan, haziran ayı başında bir başka televizyon programında Merkez Bankası’nın faizi temmuz ya da ağustos ayında indirebileceğine vurgu yapmıştı. Erdoğan, bu kez de enflasyonda ağustos ayında düşüş görüleceğini, faizin de gerileyeceğini dile getirdi.

Konuşmadaki bir cümle ise epey dikkat çekti. Enflasyonun daha düşük geleceğini belirten Erdoğan, “Sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum” demişti.

Geçtiğimiz haziran ayında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının öncesinde TRT programına katılan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı ile konuştuğunu, temmuz ya da ağustosta faizlerin düşürüleceğini, enflasyonun da ineceğini söylemişti. Bu açıklamanın ertesinde dolar 8.80 TL’ye çıkarken euro 10 TL’nin üzerini görmüştü.

PPK’dan ne haziran ne de temmuz aylarında faiz indirimi kararı çıkmadı, politika faizi yüzde 19’da sabit tutuldu.

Haberin tamamı burada.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler