Sosyal Medya

Genel

Gedik Yatırım, 30. yılını Borsa İstanbul’da gong töreni ile kutladı

GEDİK Yatırım, 30. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Borsa İstanbul’da ekonomi ve finans basınını da bir araya getiren bir gong…

Gedik Yatırım, 30. yılını Borsa İstanbul’da gong töreni ile kutladı

GEDİK Yatırım, 30. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Borsa İstanbul’da ekonomi ve finans basınını da bir araya getiren bir gong töreni düzenledi. 6 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen törene, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, Gedik Yatırım CEO’su Onur Topaç ve Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ev sahipliği yaptı. Gong töreninin ardından Borsa İstanbul sahnesinde Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ve CEO Onur Topaç’a kuruluşlarının 30. yıl şerefine kristal tokmak takdim edildi.

Korkmaz Ergun: “Aracı kurumlarımız bizim en önemli iş ortaklarımız”

Gedik Yatırımın 30’uncu yıldönümü nedeniyle Borsa İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Gedik Yatırım’a hoş geldiniz derken, Türkiye’nin sermaye piyasasındaki potansiyelin değerlendirilmesi için aracı kurumların önemine değindi.

Onur Topaç: “Karımızı 7 yılda 16 kat, öz sermayemizi ise 5 kat artırdık”

Türkiye’de ilklere imza atan, sermaye piyasalarının en köklü kuruluşlarından biri olan Gedik Yatırım’ın 30. kuruluş yılı Gong Töreni’nde konuşan Gedik Yatırım CEO’su Onur Topaç, gong zilinin çalmasının ardından “Biz bu zili binlerce kez duyduk “diyerek, kuruldukları günden bugüne yatırımcıların yatırımlarını kendi yatırımları gibi gördüklerinin altını çizdi.

Gedik Yatırımı kurarken, 1991 yılından beri sürekli olarak büyüme hedefiyle hareket ettiklerini belirten Topaç, “Bugün geldiğimiz noktada, verdiğimiz hizmetler sayesinde yatırımcılarımız sadece Türkiye’deki ürünlere değil, ülke sınırlarını aşıp yurt dışı ürünlere de yatırım yapabilir oldular.” dedi.

Topaç, Gedik Yatırım olarak hiçbir zaman piyasadaki mevcut ürünlerle yetinmediklerini ve küresel trendleri takip ettiklerini vurguladı. 420 milyon TL’nin üzerinde öz sermayeyle sektörde 100 binin üzerinde yatırımcının 10 milyar TL’nin üzerinde finansal varlığına ev sahipliği yaptıklarını ekleyen Topaç, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış şube ağıyla 400’ün üzerinde çalışanla hizmet verdiklerini belirtti.

Topaç Gedik Yatırım olarak kuruluşlarından bugüne kadar toplam 23 pay halka arzında liderlik rolünü üstlendiklerini, son 15 yılda birçok halka arzda ise 120’nin üzerinde konsorsiyumda yer aldıklarını söyledi. 

Gedik Yatırım kurulduğu 1991 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen yatırım kuruluşları arasında yer aldı ve Türk sermaye piyasalarının gelişmesinde önemli rol oynadı. SPK tarafından Geniş Yetkili Aracı kurum yetkisi sahibi olan Gedik Yatırım aracılık hizmetleri, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yönetimi, saklama, halka arz, kurumsal finansman ve araştırma hizmetlerini yatırımcılarına sunmakta.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler