Sosyal Medya

Ekonomi

Elektrikten sonra doğalgaza da büyük zam!

Doğalgazda konut abone grubu tarifesine %12, sanayi abone grubu tarifesine ise %20 zam geldi. Elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde de…

Elektrikten sonra doğalgaza da büyük zam!

Doğalgazda konut abone grubu tarifesine %12, sanayi abone grubu tarifesine ise %20 zam geldi. Elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde de %20 artış gerçekleşti.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) yayımladığı tarifeye göre, doğalgaz fiyatlarına ocak ayından bu yana 7 kez yani her ay zam gelmiş oldu. Elektrik fiyatlarına da 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına %15 zam yapılmıştı.

BOTAŞ’ın internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Yeni tarifeyle konut tüketimi için %12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise %20 artış yapıldı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 1.488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1.783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise 1000 metreküp doğalgaz için uygulanan fiyat 2 bin 60 lira oldu.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. 2021’de Temmuz tarifesine kadar her ay %1 civarında artış yapılmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler