Sosyal Medya

Döviz

El-Erian, Yatırımcıların Daha Büyük Piyasa Değişimlerine Hazırlanmaları Gerektiğini Söylüyor

Muhammed El-Erian, ABD Merkez Bankası Fed’in Covid-19 salgının sürecinde verdiği teşviklerden geri çekilmesi durumunda yatırımcıların artan piyasa oynaklığına hazırlanmaları gerektiğini…

El-Erian, Yatırımcıların Daha Büyük Piyasa Değişimlerine Hazırlanmaları Gerektiğini Söylüyor

Muhammed El-Erian, ABD Merkez Bankası Fed’in Covid-19 salgının sürecinde verdiği teşviklerden geri çekilmesi durumunda yatırımcıların artan piyasa oynaklığına hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Allianz SE’nin baş ekonomi danışmanı ve Cambridge Queens Koleji’nin başkanı El-Erian, “Fox News Sunday”de yaptığı açıklamada, “Düşük volatilite içinde yaşadığımız ve her şeyin değerinin yükseldiği bu harika dünyanın, artan volatilite ile durmasından endişeleniyorum” dedi.

Davranışların belirleyici olacağını söylemekle birlikte, Fed’in “çok güçlü parasal uyaranı hafifletmesi gerektiğini” söyledi.

“Yatırımcı olsaydım, Fed sayesinde büyük bir likidite dalgasına bindiğimi fark ederdim, ancak dalgaların bir noktada kırılma eğiliminde olduğunu hatırlardım, bu yüzden çok dikkatli olurdum” dedi.

El-Erian, yüksek enflasyon ve tedarik zinciri darboğazlarının kısmen geçici nedenlere bağlı olduğunu söyledi. Bunun da “En azından bir yıl daha yüksek ve kalıcı enflasyon” olacağını öngördü.

El-Erian, “İşler iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek.” dedi. “Bu yüzden daha fazla mal sıkıntımız olacak. Daha yüksek fiyatlarımız olacak. Enflasyon %4 ila 5 seviyesinde kalacaktır” diyerek sölzerini tamamladı.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler