Sosyal Medya

Döviz

ABD Tüketici Güveni kasımda dokuz ayın en düşüğüne geriledi

ABD tüketici güveni, hızlanan enflasyonun ve Covid-19 vakalarındaki toparlanmanın Amerikalıların ekonomi hakkındaki endişelerini artırmasıyla kasımda dokuz ayın en düşük seviyesine…

ABD Tüketici Güveni kasımda dokuz ayın en düşüğüne geriledi

ABD tüketici güveni, hızlanan enflasyonun ve Covid-19 vakalarındaki toparlanmanın Amerikalıların ekonomi hakkındaki endişelerini artırmasıyla kasımda dokuz ayın en düşük seviyesine geriledi.

Konferans Kurulu’nun kasım Tüketici Güven Endeksi ekim ayındaki aşağı yönlü yenilenmiş 111,6 okumasından 109,5’e geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 110,9’a düşmesiydi.

Konferans Kurulu’nun ekonomik göstergeler üst düzey yöneticisi Lynn Franco yaptığı açıklamada, “Kısa vadeli büyüme beklentilerine ilişkin beklentiler arttı, ancak iş ve gelir beklentileri azaldı.” dedi. “Artan fiyatlarla ilgili endişeler- ve daha az bir dereceye kadar, delta varyantı – güvendeki hafif düşüşün başlıca nedenleriydi.”

Sağlam iş büyümesi, sağlam ücret kazançları ve rekor düzeydeki hisse senedi fiyatlarıyla desteklenen tüketici duyarlılığı, salgının başlarında görülen seviyelerin çok üzerinde. Bununla birlikte, Covid-19 vakalarında yeniden canlanma ve on yıllardır en hızlı enflasyon, Amerikalıların güvenlerinde sürekli bir iyileşmeyi engelledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler